دهلران پی سی
سایت جامع علمی ,آموزشی,فرهنگی و تفریحی


 

 


تجارت اينترنتي و شبکه اي
مهدي عليخاني

ارائه شده در دومين جشنواره کارآفريني شيخ بهايي: مقدمه: در دنيايي که معاصرش هستيم بدون شک کسي نيست که از ارزش وقت و کاربرد اطلاعات آگاهي نداشته باشد. از طرفي سخن از اهميت اطلاعات کمي دير لست ، چرا که حالا قدم در مرحله بعدي نهاده ايم و عصر IT را تجربه مي کنيم. همه چيز با سرعت در حال تحول است و در دنياي امروز اتلاف وقت و انرژي براي انجام کارهاي روزمره يعني عدم استفاده بهينه از تکنولوژي.



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 17 شهريور 1392برچسب:تجارت اينترنتي و شبکه اي,مهدي عليخاني,
ارسال توسط هادی احمدی

 

 

 

تجارت الكترونيكي مفاهيم و كاربردها
موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني

خلاصه كتاب: مقدمه: توسعه ي فناوري اطلاعات و ارتباطات تحولاتي را در ابعاد مختلف زندگي بشري ايجاد كرده است كه نظير دستاوردهاي انقلاب صنعتي توانسته است تحولاتي بنيادين از خود برجاي گذارد.كاربرد اين فناوري در كنار آموزش الكترونيك دولت الكترونيكي و بهداشت الكترونيكي در اقتصاد و تجارت نيز خود را در قالب مفاهيمي نظير اقتصاد ديجيتالي و تجارت الكترونيك نشان داده است.



ادامه مطلب...
ارسال توسط هادی احمدی

      

 


خلاصه کتاب تجارت الکترونیک
مولفین : حسین احمدی و م. ویرجینیاری

مقدمه: با استقرار و گسترش روز افزون اینترنت ، شاهد ظهور واژهای نو ، ایده های نوین و شکل های بدیعی از فعالیت های مرتبط با اینترنت در حوزه تجارت بین المللی می باشیم.مفاهیمی از قبیل E-GOVERNMENT,E-COMMERCE ,E-BUSINESS,EXTRANET,INTERNET و غیره ازجمله شکل هائی از فعالیت در بازرگانی بین المللی میباشد که همگام با گسترش مفهوم جهانی شدن جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است .

 



ادامه مطلب...
ارسال توسط هادی احمدی

توسعه دیجیتال و نقش دولت در افزایش بهره وری

فناوری اطلاعات علم استفاده از ابزارهای جمع آوری، ذخیره، پردازش، توزیع و انتقال سریع اطلاعات است. از این روست که دولت های الکترونیکی با به کاربردن فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، به ویژه اینترنت می تواند زمینه های دسترسی آسان تر به خدمات دولتی و توزیع آن ها به نفع شهروندان، شرکت ها و کارمندان بخش عمومی را فراهم کنند.

در همین راستا در تمام کشورهای دنیا، دولت های الکترونیکی به منظور اطلاع رسانی و خدمات رسانی به موقع، دقیق و کارا در ۲۴ ساعت شبانه روز در ۷ روز هفته و تمام روزهای سال از طریق وسایل ارتباطی گوناگون مانند تلفن و اینترنت و سایر وسایل ارتباطی دیگر ایجاد شد.



ادامه مطلب...
ارسال توسط هادی احمدی

تنها چند روز پس از معرفی موتور جستجویی که اصولا با نیروی کار انسانی اداره میشود، کمپانی گوگل اعلام کرد "ما هم همینکار را میکنیم".

مت کاتز (Matt Cutts)، مسئول کنترل کیفیت جستجو در گوگل، چنین میگوید: "مردم تصور میکنند که گوگل تنها بر پایه الگوریتم خالص بنا شده است. ما سعی داریم این امر را به اطلاع مردم برسانیم که نسبت به دخالت انسانی و دستی انجام دادن جستجو، مخالفتی نداریم."

اظهارات کاتز پس از راه اندازی یک نسخه ابتدایی از سایت Mahalo.com انجام گرفت که یک موتور جستجوی جدید است و با بکارگیری افرادی که به دنبال بهترین سایتها در اینترنت کند و کاو میکنند، عمل میکند.



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 26 خرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط هادی احمدی

«خريد مطمئن، قيمت مناسب»، «از ما بخريد، برنده‌ايد»، «فروش زير قيمت بازار، با گارانتي معتبر» و «در ازاي خريد يك لپ‌تاپ يك پدخنك كننده، يك كيف لپ‌تاپ يا ... از ما هديه بگيريد» و گيج شده است. حق هم دارد



ادامه مطلب...
ارسال توسط هادی احمدی



روز گذشته نخستین کنگره موبایل در ایران با حضور اکثریت بازیگران و فعالان صنعت تلفن همراه در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران کار خود را آغاز کرد.
 
به گزارش ستاد اطلاع رسانی کنگره موبایل ایران، این کنگره که قرار است به جدی ترین رویداد خاورمیانه در صنعت موبایل تبدیل شود، دیروز پذیرای بسیاری از مسولان نظام؛ مدیران اپراتورهای تلفن همراه، شرکت های خصوصی فعال در این عرصه، صاحب نظران و اصحاب رسانه بود.
 
کنگره موبایل که از دیروز 29 بهمن شروع شده و تا چهارشنبه 2 اسفندماه سال جاری ادامه دارد، توسعه روش های نوین مدیریتی، معرفی فناوری های نوین و فرهنگ سازی در این زمینه را در دستور کار خود قرار داده و دراین راستا بر فعالیت های آموزشی، پژوهشی و ترویجی در شاخه های گوناگون فناوری همراه تمرکز کرده است.
 
این در حالیست که در شرایط حاضر تلفن همراه به یکی از ابزارهای فردی و اجتماعی در زندگی انسان ها تبدیل شده که می تواند به عنوان یکی از وسیله های مهم اولیه زندگی افراد تلقی شود، بنابراین پرداختن به این مهم یکی از ملزومات جامعه ایران است.
 
 دامنه اهمیت این موضوع تا جایی گسترده است که حضور مسوولان کشور از نهادها و سازمان های مختلف در روز افتتاح این کنگره؛ می تواند شاهدی بر این مدعا باشد.
 
به گونه ای که اگرچه در ابتدا پیش بینی می شد تنها مدیران اپراتورها در این مراسم حاضر باشند، اما حضور مهندس مفتح معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت؛ دکتر روستا آزاد رییس دانشگاه صنعتی شریف و علیرضا شاه‌میرزایی عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی و سایر مسولان بیانگر؛ نگاه جدی همه نهاد و سازمان ها به صنعت تلفن همراه و درک اهمیت این وسیله ارتباطی در جامعه امروزی است.
 
برهمین اساس برخی از مسولان در روز نخست این رویداد از فرصت استفاده کرده و هر یک با نگاه خود به نقد و بررسی برگزاری کنگره موبایل پرداختند.


ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 22 فروردين 1392برچسب:موبایل,کنگره موبایل,نتایج,دهلران پی سی,
ارسال توسط هادی احمدی



مخترع بارکد درگذشت
 
 
 نورمن وودلند، مبدع فرم ابتدایی بارکد در سال 1952 است


نورمن وودلند (Norman Woodland) مخترع بارکد، در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

به گزارش ایتنا به نقل از رویترز، سوزان وودلند، دختر این مخترع بزرگ گفت وی بر اثر عوارض ابتلا به بیماری آلزایمر درگذشته است.

هر چند بارکد در طی سال‌ها، به مرور تکمیل و بهینه شده است ولی از آقای وودلند به عنوان کسی که فرم ابتدایی بارکد را در سال ۱۹۵۲ اختراع نمود، یاد می‌شود.

اختراع وی در اکتبر سال ۱۹۵۲ در اداره اختراعات آمریکا به ثبت رسیده است. 

 



بارکد نوعی نمایش تصویری اطلاعات بر روی سطوح است که اطلاعات آن را می‌توان با استفاده از دستگاه‌های مخصوص به نام بارکدخوان، بارخوانی کرد.



اگر چه این روزها وجود بارکد بر انواع کالاهای مصرفی، بسیار معمولی به نظر می‌رسد اما تا پیش از دهه ۱۹۷۰ میلادی از وجود بارکد بر روی کالاها نشانی نبود.



بارکد با سرعت بخشیدن به فرآیند خرید و فروش در فروشگاه‌ها و شرکت‌های مختلف در نقاط مختلف جهان، تاکنون میلیون‌ها ساعت از زمان فروشندگان و خریداران را صرفه‌جویی کرده است.



از بارکد به عنوان یکی از عوامل رشد تجارت جهانی یاد می‌شود.



اولین بارکدهای تجاری در سال ۱۹۶۶ میلادی مورد استفاده قرار گرفت.



در حال حاضر بارکد در بسیاری از شرکت‌ها و صنایع، از شرکت‌های هواپیمایی گرفته تا داروخانه‌ها، صنایع وابسته به حمل و نقل و هزاران فروشگاه خرده‌فروشی کاربرد دارد.



گفتنی است فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای بارکد، واژه «رمزینه» را پیشنهاد کرده است.





تاریخ: پنج شنبه 22 فروردين 1392برچسب:تجارت الکترونیک,بارکد,مخترع بارکد,دهلران پی سی,
ارسال توسط هادی احمدی

جنبه های حقوقی تجارت الکترونیک - بخش اول 


بنابراین پس از ظهور وگسترش این شیوه از تجارت ، بیشتر نظام های حقوقی در صدد ایجاد چاچوب قانونی و تنظیم مسائل حقوقی بر آمدند . به همین منظور جنبه های حقوقی  تجارت الکترونیک و یا به عبارت دیگر حقوق تجارت الکترونیک ، موضوعات نسبتا تازه ای را مطرح می سازد که در بسیاری از موارد به وضع قوانین جدیدی منتهی شده است .
ضوابط و مقرراتی که برای تجارت الکترونیکی وضع شده یا می شود قاعدتا باید انعکاسی از همان قواعد عمومی موجود باشد . زیرا با ظهور فناوری اطلاعات و گسترش رایانه ها و شبکه های رایانه ای اتفاق تازه و خاصی برای علم حقوق رخ نداده است تا ماهیات جدیدی به وجود آیند بلکه ابزارهای الکترونیک در واقع قالب جدیدی هستند که نوعا در ماهیت روابط معاملاتی و حقوقی اشخاص تاثیر ندارند بلکه شکل و نحوه اجرای آن را تغییر داده اند.
با این حال ، طبع ویژه فضای مجازی متقاضیات چجدیدی را فرا روی مسائل حقوقی فقرار می دهد که در برخی موارد وضع قواعد و مقررات جدید را نا گریز می سازد . بنابراین ، منظور از حقوق تجارت الکترونیک پرداختن به جنبه های حقوقی و معاملاتی اشخاص است که متاثر از فناوری های نوین بوده و دستخوش تغییر و تحول قرار در این بخش از جنبه های حقوقی تجارت الکترونیک ، با هدف ترسیم فضای حقوقی مبادلات الکترونیک ، به طور اجمالی مورد بررسی قرار می گیرد . هریک از جنبه های مذکور به نوعی با موضوع بحث حاضر مرنتبط می باشد . 



گفتار اول : قراردادهای الکترونیک

مهمترین موضوعی که از منظر علم حقوق تجارت الکترونیک مطرح می شود انعقاد قرار داد های الزام آور از طریق واسطه ای الکترونیک بین اشخاص ( حقیقی یا حقوقی ) است و به نظر میرسد از این نظر ، انجام مبادلات و دادوستدهای تجاری در قالب داده های الکترونیک را باید اساس تجارت الکترونیک دانست .
 
برخی از مهمترین موضوعاتی که در بحث قراردادهای الکترونیکی مطرح می شود عبارتند از :

1- تشکیل قرارداد اعلام ارده انشایی از طریق واسطه های الکترونیک
2- زمان و مکان تحقق قراردادهای الکترونیک
3- امضا الکترونیک و مراجع گواهی امضا
4- ادله اثبات دعوی و اسسناد الکترونیک
5- پرداخت در قراردادهای الکترونیک



گفتار دوم : حمایت های قانونی در بستر تجارت الکترونیک

گسترش مبادلات ا، دادوستدها و روابطح حقوقی و معاملاتی افراد در فضای مجازی منوط به ایجاد اطمینان و اعتماد عمومی نسبت به تجارت الکترونیک است و یکی از عوامل مهمی که می تواند در این خصوص موثر گردد برخی حمایت های قانونی لازم از کاربران اینترنتی است به عبارت بهتر بستر مبادلات الکترونیک باید به گونه ای دارای پشتوانه قانونی بوده که اطمینان داشته باشند ، حقی از آنها ضایع نخواهد شد و یا در صورت نقص برخی از حقوق آنها ، حمایت های قانونی لازم برای جبران خسارت های مالی یا معنوی وجود خواهد داشت


حمایت های قانونی شامل موارد زیز می باشد :

1- حمایت از مصرف کننده
2- حمایت از حریم خصوصی و داده پیام های شخصی




تاریخ: دو شنبه 12 فروردين 1392برچسب:,
ارسال توسط هادی احمدی

 

 

گر چه استفاده از وسايل الكترنيكي در تجارت ، امر تازه اي نيست و زماني طولاني است كه از تلفن وتلگرام در مذاكرات وتوافقهاي تجاري استفاده مي شود ومدتي نيز از كاربرد دورنگار(Telex ) ونمابر (Fax )در اين زمينه مي گذرد ، ولي اصطلاح «تجارت الكترونيك » از زماني معمول شده است
 كه سامانه هاي رايانه اي در مبادلات پيام ها وارد شدند ومبادله الكترونيكي داده ها حجم زياد داده ها به صورت متن 
Electronic Data Interchange_EDI) )رايج گرديد .در EDI گرافيك وحتي صدا ، باسرعت و هزينه كم از يك سامانة رايانه اي در يك نقطة زمين به نقطه ديگر انتقال پيدا مي كند و بدين ترتيب بستر مناسبي را براي مبادله پيامها ، تصاوير واسناد در تجارت داخلي و بين المللي مهيا مي سازد . نتيجه آنكه در آينده مواجه با تجارتي خواهيم بود كه روش و استانداردهاي خاص خود را خواهد داشت و آن آميزه اي خواهد بود از واقعيات تجاري ،احكام حقوقي و مقتضيات فني . كما اينكه هم اينك نيز در بخشهايي از تجارت نظير حمل ونقل و خريدو فروش در پاره اي از فروشگاهها در نقاطي از جهان مانند سنگاپور وآمريكا اين نوع تجارت به اجراء در آمده وپيش بيني مي شود با كار برد وسيع اينترنت EDI ، رونق بيشتري نيز پيدا كند .

 



ادامه مطلب...
ارسال توسط هادی احمدی

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 27
بازدید ماه : 2889
بازدید کل : 161948
تعداد مطالب : 736
تعداد نظرات : 23
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
 <-PostTitle-> <-PostContent-> 1 <-PostLink->